Un dulce sănătos: Ciocolată de casă cu ulei de cocos

Recunosc că folosesc ulei de cocos în mod constant pentru îngrijirea părului. Face minuni pentru căderea părului, dar nu am încercat să folosesc uleiul de cocos în alimentație. Știam că se poate utiliza, de aceea atunci când am primit provocarea de la Vegis să gătesc cu ulei de cocos, nu am zis nu. Îmi plac provocările cu atât mai mult culinare.

ȘTIAȚI CĂ… Uleiul de cocos se folosește în alimentatie datorita numeroaselor sale proprietăți nutritive (Vitamina-E, vitamina K si minerale, cum ar fi de Fier ) si datorită conținutului ridicat de grasimi saturate (acidul lauric). Uleiul de cocos se prezinta sub forma solida, iar la temperatura camerei sau la caldura se lichefiaza. Este ideal si pentru gătit fiind mai putin predispus la deteriorare atunci cand este încălzit la temperaturi înalte.

Când am primit provocarea nu știam exact ce o să gătesc, dar ideea mi-a venit atunci când am cumpărat căpșunele. #retetameacucocos e destul de simplă și foarte sănătoasă.

RETETA MEA CU ULEI DE COCOS

CIOCOLATĂ DE CASĂ ȘI CĂPȘUNE TRASE ÎN CIOCOLATĂ

INGREDIENTE:

Am cumpărat ciocolată neagră cu o concentrație mare de cacao, am înțeles că aceasta e cea mai bună atunci când vrei să prepari o cremă de ciocolată de calitate. Ciocolata se adaugă într-un vas, și se așează pe baie de aburi. Ciocolata va deveni o cremă lichidă, în care am adăugat o lingură de ulei de cocos. Înainte foloseam unt, dar am ales uleiul de cocos, care este mult mai sănătos și bogat în vitamine. Uleiul de cocos poate fi adăugat și după ce luați vasul de pe abur, dar eu l-am aplicat în timpul preparării. După ce s-a topit ciocolata foarte bine, am adăugat laptele. Pentru că ciocolata e ușor amăruie, am pus cam 3 linguri de miere. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn. În funcție de consistența dorită, se poate pune mai mult lapte. Puteți înlocui laptele cu frișcă.

Rezultatul? O cremă de ciocolată de consistența unei budinci, ideală pentru copii. Am profitat și că suntem în sezonul căpșunelor și am dat căpșunele prin crema de ciocolata și le-am dat la frigider. Hmmm, ce să vă zic, a ieșit o adevărata delicatesă.

Rețeta e mai mult decât simplă de făcut pentru orice mămică amatoare de deserturi sănătoase pentru cei mici, mie îmi plac rețețele simple și ușor de făcut.

 

 

Avantajul uleiului de cocos este faptul că se poate folosi atât pentru gătit, dar și pentru uz cosmetic, fiind un produs care nu ar trebui să lipsească din nicio casă.

Dacă v-am făcut poftă, vă invit să profitați de produsele naturiste și să încercați rețete sănătoase pentru întreaga familie.

Comentarii

comentarii

7 thoughts on “Un dulce sănătos: Ciocolată de casă cu ulei de cocos

  1. Ce deliciu ai pregătit cu ulei de cocos. Eu îl folosesc doar pentru uz cosmetic, dar am să-l folosesc și gătit de acum. Poate mai scrii articole pe tema aceasta și idei de rețete simple și rapide.

  2. Si eu folosesc uleiul de cocos pt fata si par si nu de putine ori am fost tentata sa il folosesc la gatit, iar reteta ta e simpla si delicioasa. Arata foarte bine capsunile cu ciocolata.

  3. Ciocolata de casa pregatesc si eu, din ingrediente. Varianta aceasta nu am mai testat-o de cativa ani. Pe vremuri puneam bucati de banana in ciocolata 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *